maanantai 11. maaliskuuta 2013

Rintapolitiikkaa

Kuten moni lajia seuraava on nähnyt tai lukenut on allekirjoittanut kasvattanut muutakin kuin hauista kuluneen off seasonin aikana.
Kyseessä on tietenkin rintaimplantit.
Isot ja korkeaprofiiliset. Suunniteltu toimimaan täydellisesti pro figure lavalla.

Olen saanut paljon kyselyitä implanteista ja niiden tarpeellisuudesta kilpailuissa.
Mikäli kilpailet body fitneksessä ilman implanttejakin on mahdollista kilpailla ja menestyä ihan maailman huipulla jos olet muuten riittävän hyvä. Jos lajivalintasi on bikini fitness: implantit on pakko olla.
Siis ihan pakko, kuin renkaat ralliautossa.
Myös implanttien koko kiinnostaa. Itselläni on ollut luonnostaan isot rinnat ennen niiden
"uhraamista" lajille eli jo pelkästään sen takia tiesin että minulle suositellaan isoa implanttia.
Toinen,  jopa tärkeämpi seikka kokoa mietittäessä oli tietenkin käyttötarkoitus eli se mikä toimii
kotona ja konttorissa ei ole oikea valinta figure lavoille. Voitte uskoa että esimerkiksi Candice Keenellä, Ava Cowanilla ja Larissa Reissillä oli kunnon tykit kuten V.O.P.F:lla (suomeksi:
Vakavasti Otettava Pro Figure) kuuluu ollakin. Näin ollen kuppikokoni kasvoi hyvänkokoisesta
C-D koosta siihen mikä se oli aikojen alussa eli kokoon F. Tosin mallikin parani aika huimasti :)

Kävin toimenpiteessä tampereella KC Clinicillä jossa minut leikkasi kirurgi Heikki Kupi jonka uskon olevan suomen paras tässä hommassa! Itsekin sain suositukset hänestä "sisäpiiritietona" arvostettujen lääkärien suunnasta.
Lisäksi hän on erittäin miellyttävä persoona jonka kanssa on mukava asioida. Klinikka itsessäänkin on kuin tyylikäs spa, heti ovesta astuessani tiesin että täällä tulen asioimaan jatkossakin.
Heikki kartoitti tilanteeni huolellisesti ja sain leikkausajan nopeasti.  Toimenpiteestä haluttiin saada mahdollisimman helppo myös toipumisen suhteen joten valitsin puudutuksen nukutuksen sijaan, virallisesti tämä on tumescent tekniikka.
Koko toimenpiteen aikana tunsin vain pienen paineen tunteen kun implantti laitettiin paikalleen.
Implantista sen verran että minulle valittiin siis Mentorin pyöreä, korkeaprofiilinen ja karkeapintainen implantti joka minusta näyttää lavalla parhaalta.
Toimenpide oli siis mukava ja helppo, hammaslääkärissä on paljon pahempaa! Ja mikä parasta kävelin itse pois klinikalta suoraan syömään.

Varsinaista turvotusta ei oikeastaan ollut laisinkaan. Eikä myöskään kipuja, ainoastaan jäykkyyttä ja jonkinverran paineen tunnetta rinnan aluella pari viikkoa.
Treenaamaan pääsin ihan kunnolla kuuden viikon kuluttua toimenpiteestä.

Voin siis täydestä sydämestäni suositella KC Cliniciä ja Heikki Kupia.
Se mies on todellinen taivaan lahja meille naisille!

Vastailen mielelläni kysymyksiinne aiheesta ja kommentit ovat tietenkin tervetulleita!

- Kati


22 kommenttia:

 1. Tämä aihe kyllä kiinnostaa minua ainakin. :) Jos ei haittaa että raha-asioista kyselen, niin olisi kiva kuulla paljonko sinulla tämä operaatio kaiken kaikkiaan tuli tuolla KC Clinicillä maksamaan? Ja kauanko itse operaatio kesti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta on toimenpiteestä riippuen n.5-7.500 euroa.
   Eli puudutuksessa tehty toimenpide on edullisempi ja tuolla korkeammassa hinnassa näkyy samalla tehty kohotusleikkaus.
   Itse olin operoitavana 5 tuntia.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! :) Vielä sellaista aloin miettimään, että miltä se sitten tuntui olla leikattavana pelkässä nukutuksessa? Ethän vaan itse pystynyt näkemään kun operaatiota tehtiin? Hieman kuulostaa pelottavalta olla hereillä noinkin isossa leikkauksessa. Mutta hei tosi kiva kun suostut täällä puhumaan tästä aiheesta näin avoimesti! :)

   Poista
  3. Ole hyvä :)
   Oloni olo tosi turvallinen ja luotin klinikkaan sekä kirurgiin Heikkiin ihan täysin eli toimenpide ei jännittänyt eikä pelottanut.Fyysisesti tuntui että vain makasin sängyllä ja lakanan takana ihmiset touhuili rauhallisesti :)
   Myös se oli mukavaa että saatoin jutustella koko ajan lakanan taakse ja tiedustella miten sujuu.
   Tosin Heikki selosti muutenkin rauhalliseen tyyliinsä melkein koko ajan mitä hän milloinkin oli tekemässä.

   Poista
  4. Mukava kuulla! :) Täytyykin sitten varmaan pistää kyseinen klinikka harkintaan.

   Poista
 2. Voi Kati olet aivan upea! :)) Itse oon myös miettiny jo monta vuotta silikoni implantteja ja käsitys on vain vahvistunut kun aloittanut fitness touhun ja rinnat ovat pienentyneet huomattavasti ja pienenee koko ajan. Mulla on myös ollu luonnostaan isot rinnat ja nykyään olo on kuin osa omaa persoonaa ois lähteny.

  Kauanko yhteensä olit tuolla klinikalla operaation aikana? Laitettiinko implantit siis nukutuksessa vai pelkässä puudutuksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ehdottomasti kannattaa sitten tarttua tuumasta toimeen.Itseäni ei haitannut niin kauheasti rintojen pieneminen muuten mutta kisoissa jäljelle jääneistä oli vaan haittaa kun niitä piti asentaa tuon tuostakin eri tavoin.

   Minun toimenpide tehtiin siis puudutuksessa ja se kesti 5 tuntia koska siinä oli myös kohotus. Ja kuten kerroin Heikki Kupi on huippuammattilainen joka tekee työnsä huolella eikä vain esim.vetäise haavoja kiinni kiireellä kellon kanssa kilpaa juosten kuten tiedän monessa paikassa tehtävän.Valitettavasti.

   Poista
 3. Saiko tuon 6 viikon aikana tehdä yhtään minkäänlaista treeniä? Tuntus kauhean pitkältä ajalta olla kovaa treenamatta yli kuukausi! Sen takia monesti miettinyt että miten niitä silareita pystys millonkaan ottamaan, kun tuntuis että reilussa kuukaudessa tulis itellä varmasti takapakkia kehityksessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kevyesti sai tehdä mutta oma kehoni ei sellaiseen treeniin reagoi oikeastaan millään tavalla eli pääasiassa lepäilin :O)
   Reilu kuukausi on tosi lyhyt aika ja se minkä mahdollisesti menettää siinä ajassa tulee tuplasti takaisin nopeasti.Lepo tekee välillä oikeasti hyvää.

   Poista
 4. Hei! Kivaa, et avoimesti kerrot leikkauksesta :) ITsellänikin ollut pitkään mielessä leikkaus, mutta pelkään vielä liikaa kaikkia riskejä... Konstultaatiossa olisi ehkä hyä käydä, että tietäisi riittääkö implantti vai tarvitaanko kohotus. Kovan laihtumisen jälkeen rinnat ovat hieman riippuvat, mutta itse on vaikea arvioida, tarvitaanko kohotus. Oliko sinulle selvää, että tarvitset/haluat kohotuksen? Tehtiinkö kohotus nännin paikkaa siirtämällä? Kiitos vastauksista :)

  Olivia

  VastaaPoista
 5. Heippa Olivia!

  Mielelläni kerron ja autan muita parhaani mukaan tässä asiassa, ainakin minulle kilpailijana tämä on ihan luonnollinen asia.Toki ymmärrän myös niitä henkilöitä jotka haluavat pitää asian visusti omana tietonaan.

  Jos sinulla on yhtään ylimääräistä ihoa niin ehdottomasti kohotus.Itselle tuo kohotus oli ihan selvä juttu tai sitten olisi pitänyt laittaa ihan jättimäiset implantit =D
  Kyllä,nännin paikka siirrettiin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vastauksesta :) Muutamalle ystävälleni on laitettu silarit Virossa, ja siellä ei ole tehty kohotusta, vaikka asiakkaan mielestä sille olisi ollut tarve.. Mitenköhän helposti Suomessa tehdään kohotus? Itse kammoan tuota kohotusta, koska pelkään, että jää selkeät arvet. Onko paraneminen kohotuksesta hitaampaa kuin pelkästä suurennuksesta?

  Olivia

  VastaaPoista
 7. Kyllä ainakin Kupi suosittaa kohotusta jos sille on tarvetta.
  Voisiko Virossa voi mahdollisesti syynä se että tuo kohotus vie aikaa ja taloudellisesti on paljon kannattavampaa tehdä heidän tahdillaan kolmet implantit mieluummin kuin yhdet implantit ja kohotus?

  Itsekin mietin noita arpia mutta turhaan: ne ovat jo lähes huomaamattomat.Lisäksi tajusin että mahdolliset arvet ovat pienempi ongelma kuin riippuvat rinnat.

  VastaaPoista
 8. Kiva kun kerrot rehellisesti ja avoimesti tästä asiasta! Myönnän kyllä, että ensireaktioni oli, että voi ei, miksi näin upea nainen laittaa itselleen silikonit, mutta alkujärkytyksestä toettuani odotan innolla miltä ne tulevat kisarasvoissa näyttämään.

  Ja tosihan on, että rintavarustus on jokaisen ihan oma asia! Vaikutat ainakin tosi tyytyväiseltä ratkaisuusi.

  Tämän sunnuntaijumppailijan nahkaläpyskät saa ihan kelvollisesti kasaan liiveillä, joten hinkua leikkaukseen ei ole. Ja oikeastaan pidän itsestäni enemmän pienirintaisena (kuntosaliharjoittelun myötä D kuppi on muutunut B:ksi), se hoikentaa yleisolemusta. Lisäksi mahdolliset jälkiseuraamukset vuosien saatossa hirvittävät. Esim. kiputilat ja kapseloituminen, uusintaleikkaukset.

  Ihanaa kevättä! Milloin sut nähdään seuraavan kerran lavalla?

  VastaaPoista
 9. Ilman tätä kilpailu-uraani en olisi luultavasti koskaan laittanut silikoneja mutta kun ne vaan kuuluvat lajiimme kuin takaspoileri formula-autoon.
  Muuten kyllä tykkäsin "kevyemmästä" olostani enkä juurikaan piitannut rintojen ulkonäöstä.

  Nykyisin kuulemma tuo kapseloituminen ja muut haitat ovat kuulemma aika vähäisiä eli toivottavasti vältyn tulevaisuudessa isommilta ongelmilta.

  Seuraava kilpailuni on Nordic Pro Lahdessa elokuun lopussa.
  Oikein kivaa kevättä ja intoa treeneihisi!

  VastaaPoista
 10. Hei Kati! Kysymykseni sivuaa hieman viimeisimmän kirjoituksesi aihetta eli ei suoranaisesti liity implantteihin vaan arpiin. Mainitsitkin tuossa aiemmassa postauksessa, että arvet ovat pienempi paha kuin riippuvat rinnat. Eli kysymys koskee arpia ja lähinnä raskaus -sellaisia eli miten paljon fitness-lajeissa raskausarvista on haittaa?

  VastaaPoista
 11. Heippa!
  Arvet ovat ainakin minulla hävinneet jo tässä vaiheessa lähes olemattomiin rinnoista eli niitä ei tarvitse kauhistella.
  Raskausarvet fitness lajeissa eivät ole ongelma, iho kiinteytyy, tasoittuu ja paranee itsessään jo niin paljon dietin aikana ja voimakas kisaväri hoitaa loput!

  VastaaPoista
 12. Moikka Kati ja kiitos tästä postauksesta.
  Minua mietityttää implanteissa se, että miten ne mahtavat vaikuttaa rintojen "toimivuuteen". Jos haluaa esim lapsia myöhemmin, niin vaikuttavatko implantit imetykseen? Oletko pohtinut tätä omalla kohdallasi? Entä onko rintojen tunto mielestäsi muuttunut implanttien myötä? Kiitos hyvästä blogista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipparallaa!
   Toimivuuteen ei pitäisi vaikuttaa millään tavalla, ei myöskään imetykseen.
   Tunto on itseasiassa herkempi kuin aiemmin, tämä on ollut ehkä hieman yllättävää koska luulin että se voisi olla toisinpäin.
   Kivaa kevättä sinulle!

   Poista
 13. Onko implantit sinulla rintalihaksen alla vai päällä? :)

  VastaaPoista
 14. Implantti on minulla lihaksen päällä, alle laittaminen ei olisi ollut edes mahdollista paksun rintalihaksen vuoksi.

  VastaaPoista
 15. Kiitos tiedosta! :)

  VastaaPoista