keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

"Eihän tässä muuten ole mitään järkeä"

Löysin vanhan lapsuusajan lempikirjani joka on painettu vuonna 1979.
Se on jo ajan patinoima ja paljon luettu.
Jotenkin vaan tämä kirja tulee mieleeni kun minulta kysytään lähes päivittäin
"No, mikäs se on seuraava kilpailu ja missä ne tavoitteet on".
Ja aina minä vastaan automaattisesti "Nordic Pro ja Olympia paikka.Eihän tässä muuten ole mitään järkeä".
Yhtenä päivänä aloin kuitenkin miettimään sanomaani vähän tarkemmin, en siis Nordic Prota vaan
Olympiaa ja sen merkitystä kilpailijalle. Olympiahan on siis "ammattilaisten maailmanmestaruus kilpailu".Miksi Olympia on niin tärkeä? Faktahan on se että vain Olympiassa kilpailevat noteerataan
voisiko sanoa "oikeiksi" kilpailijoiksi ja ainakin omalla kohdallani se on ehdoton tavoite jonka vuoksi jaksan harjoitella intohimoisesti!
Aikaisemmin amatöörinä tämä tavoite oli MM kilpailu, eikö olekin hassu laji kun tässä ollaan valmiita lataamaan kaikkensa vaan yhtä kisaa varten =D


Nykyään Olympiaan pääsee vain voittamalla IFBB ammattilaiskilpailun tai keräämällä riittävästi pisteitä sijoittumalla hyvin näissä osakilpailuissa ja tietenkin edellisen vuoden Olympian parhaat saavat kilpailuoikeuden.
Aikaisemminhan osallistusmisoikeuden sai voittajan sijaan osakilpailujen 3 parasta mutta systeemi on muuttunut koska ammattilaiskortteja myönnetään nykyään niin paljon, pelkästään lajin kotimaassa 2 per sarja.

Karsintamenettely Olympia lavalle on siis raaka peli eikä
sinne niin vain livahdeta hyvällä tuurilla sopivasta kisasta koska
jokaisessa kisassa on takuuvarmasti terävä kärki ja voittaja on paikkansa ansainnut vaikka
line up sinänsä saattaa olla kokonaisuudessaan kirjavakin.
Sama pätee tietenkin myös amatööripuolella arvokilpailuissa,  sarja voi toisinaan olla tynkä niin osanottajien kuin laadunkin puolesta mutta voittaja on aina täyttä laatua!
Alla on kuva 2012 MM-kisan Overallista,siinä mennään vähän samalla periaatteella kuin ammattilaislavoilla: kaikki samassa ilman pituusluokkia.Voiton vei Venäjän
Ekaterina Gamagina (toinen vas.) josta olen aina pitänyt, hän oli 2012 aikamoinen jyrä voittaen myös Euroopan mestaruuden sekä
ammattilaiskarsinnan jossa muuten suomen tuorein ammattilainen Mari Päkkiläkin oli mukana
mutta ei tosin sijoittunut siellä.
Mielenkiintoista ettei Gamagina ole kaikesta huolimatta ottanut vastaan ammattilaiskorttia vaikka on sen näinollen kaikin mahdollisin mittarein ansainnut.
 
 
Oikein aurinkoista ja mielenkiintoista viikkoa kaikille sekä kovia treenejä oli tavoitteenasi sitten itsesi tai jonkun toisen voittaminen!
-Kati
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti