torstai 3. tammikuuta 2013

Mitä nainen tarvitsee?

Shampanjan, vaahtokarkkien ja merkkilaukkujen lisäksi?
Kovaa treeniä tietenkin.
Mitä se on? Nyt alkaa mennä vaikeammaksi mutta ei se mitään, rakastan haasteita ;)Itseasiassa huijasin.
Vaikka nainen on muuten varsin monimutkainen ja vaikeasti käsiteltävä laji niin naisen
lihasmassaa kehittävä treeni ruokavalioineen on helppoa kuin mopolla ajo.
Mutta tämä helppo yhtälö toimii vain jos päämäärä on matkan laatua tärkeämpi.
Kuulen jatkuvasti kommentteja "kyllä minäkin mutta ne liikkeet on kamalan vaikeita oppia ja muistaa eikä mulla ole niin paljon muovirasioita ja vaakaa että saisin tehtyä joka päivä repullisen eväitä.." ja niin edelleen.
Asioista ei kannata tehdä liian vaikeita. Bodaaminen on helppoa. Fitnesselämäntapa on muutakin kuin repullinen kanaa ja riisiä.En ala nyt teoriosoimaan tai vääntämään rautalangasta mitä sinun pitäisi tehdä, ainoastaan muutaman
perusperiaatteen joilla pääsee riittävän pitkälle mikäli olet nainen ja haluat saavuttaa kauniin, terveennäköisen ja lihaksikkaan fysiikaan.
TREENI

Tee raskaita perusliikkeitä kuten penkkiä, kyykkyä, pystypunnerrusta..
Opettele suorittamaan liikkeet kuin kone, virheettömästi. Se voi viedä vuosia mutta kannattaa.
Hyvä, laadukas perustreeni vuodesta toiseen kuulostaa tylsältä mutta se vaan toimii, niinkuin junan vessa. Saat latoa kiekkoja vuodesta toiseen lisää eikä tangon pää tule koskaan vastaaan niin ettei
sinne enää mahtuisi lisää.
Et tarvitse erikseen kevyitä viikkoja.
Voit unohtaa kaikenlaiset kikkailut... kierto ja puristelutreenit, toimii proukoilla mutta koska me naiset ollaan mopoilla liikenteessä niin kiitos ei.

RAVINTO

Riittävästi laadukasta, puhdasta ravintoa ja hyviä perusvitamiineja,
se riittää naiselle.
Älä tuki kehoasi turhilla lisäravinteilla.
Sitten omasta mielestäni tärkein seikka: liian proteiinin nauttiminen on naiselle silkkaa hulluutta.
Tiedän monta naista jotka ahtavat itseensä hurjia määriä proteiinia lihaskasvun toivossa ymmärtämättä myrkyttävänsä kehoaan. Ja voin kertoa ettette halua käydä sellaisessa käymälässä jossa proteiiniaddikti on vieraillut ennen sinua..haju on kuvottava.

LEPO

Lihas kasvaa levossa, anna kehon palautua ja nuku mahdollisimman paljon.
Helppo, halpa ja hyödyllinen ajanviettotapa =D

UPEAA JA TAVOITTEELLISTA UUTTA VUOTTA 2013 KAIKILLE!

-Kati


10 kommenttia:

 1. Hei Kati,
  Kiitos tästä yksinkertaisesta neuvosta! Olet asian ytimessä sen suhteen mitä nainen tarvitsee ja mitä haluaa. Mahtavaa! :)
  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Nora!
   Kiitos, halusin vain kertoa jutulla ettei treenaamisesta tarvitse pyrkiä tekemään rakettitiedettä :)
   Iloista uutta vuotta sinullekin!

   Poista
  2. Hyvin kerrottu!
   Ainakin itse otan tästä vinkistä opikseni ja salilla hifistely unohtukoon. :)

   Poista
 2. Hei Kati ja kiitos hyvistä neuvoista! Voisitko vielä kertoa, että mikä on sinun mielestä sopiva proteinin määrä per painokilo naisella? Ja mitä hiilareita kannattaa suosia, jos tuntuu, että hiilarin lisääminen ruokavaliossa aiheuttaa turvotusta? Itsellä on näin. Hiilarit, joita käytän koostuvat marjoista, hedelmistä ja täysjyväriisistä/bataatista sekä kaurasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ole hyvä ja kiva jos neuvoista on teille apua:)
   Naiselle proteiinin määrä 1,5-2,0 g/painokilo ja tuo 2,0 on mielestäni ihan _ehdoton_ maksimi.
   Kannattaa kokeilla totuttaa kehoa mahdollisimman yksinkertaiseen: makaroonia ja riisiä.Ja hiilaria ei tarvitse sitten mättää ämpäritolkulla :) Pelkkä sen vähentäminen saattaa helpottaa oireita jos olet nauttinut sitä runsaasti.

   Poista
 3. Mahtava blogi!! Olet idolini :) Olisin halunnut kysyä mielipidettäsi erääseen asiaan, nimittäin herkut. Näetkö paremmaksi vaihtoehdoksi, että herkkuja (suklaata, jäätelöä, hampurilaista, pitsaa yms, eli siis oikeasti herkkuja!) voisi nauttia kohtuudella silloin kuin huvittaa, vai olisiko parempi pyhittää yksi päivä viikosta sille, että nauttii kaikkea mielitekoja ja palaa sen jälkeen taas urille? Teetkö valmennuksia muualla kuin Oulussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tällainen positiivinen palaute saa aina iloiselle mielelle :)
   Kysymääsi asiaan on oikeastaan aika vaikea antaa yksiselittäistä vastausta koska jokaisen keho ja mieli toimii tässä kohdin hyvin yksilöllisesti.
   Itse syön harjoituskaudella aika vapaasti, perusruokavalio on melko puhdas ja syöminen säännöllistä mutta en koskaan esim.punnitse ruokia tai laske päivittäisiä syömisiä.Kaikki tulee "selkärangasta", juu tiedän että monesta tämä kuulostaa oudolta.Herkkuja sallin itselleni vaikka joka päivä, kulutukseni on niin hurjaa ettei ystävän kanssa kahvilla nautittu suklaakakku tai pitsalla käynti ole kaatanut uraani ainakaan tähän mennessä ;)
   Mutta jos olet epävarma itsestäsi ja syöminen lähtee helposti lapasesta, suosittelen tuota yhtä päivää herkuille mutta siinäkin kannattaa muistaa kohtuus.

   Poista
 4. Heippa!
  Mitä mieltä olet siitä, kun olin vuoden Kaurasen Sallan valmennuksessa ja häneltä saamastani ruokavalio-ohjeesta tuli jopa 4g proteiinia/painokilo. Hänen mielestään se ei ollut mikään ongelma...

  VastaaPoista
 5. Olipas hyvä blogipäivitys. Joskus luin sinusta lehdestä jutun, joku bodaus lehti tais olla..:) Itsekkiin tykkään treenailla salilla! Varsinkin tuo penkki on paras liike ja muokkaa yläkroppaa! :)

  VastaaPoista